Istoric

Școala a fost înființată în anul 1959 și s-a impus în peisajul învățământului artistic bucureștean printr-o existență neîntreruptă până în prezent. Această instituție reprezintă o formă de învățământ vocațional în care materialul uman se modelează printr-o pregatire complexă, având ca scop instruirea elevilor în perimetrul unor arte de tradiție din cultura poporului român, precum și formarea lor ca buni cunoscători ai actului artistic avizați în consumarea acestuia, în drumul sinuos de la percepție la performanță.

De-a lungul anilor, a funcționat în sensul acesta, având în slujba ei profesori devotați meseriei și elevilor pe care îi îndrumă.

Școala a pregatit zeci de generații din rândul cărora s-au ridicat nume marcante în domeniul artistic. Școala se mândrește în istoria ei culturală cu mulți absolvenți care își desfășoară activitatea pe toate meridianele lumii:

-instrumentiști în mari orchestre ale lumii;

-compozitori, membri ai Uniunii Compozitorilor din România;

-pictori, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici;

-plasticieni;

-profesori ai Universităților de Muzică, liceelor și școlilor de arte din țară și străinătate, care pregătesc la rândul lor, alte generații de artisti.