Monografia Scolii de Muzica si Arte Plastice nr.4, BucurestiCu o istorie de peste 50 de ani, Scoala de Muzica si Arte Plastice nr. 4 a fost infiintata impreuna cu celelalte patru scoli de profil din Bucuresti in anul 1959, reusind sa se impuna in peisajul invatamantului artistic bucurestean printr-o activitate neintrerupta pe cele doua sectiuni: Muzica si Arte Plastice.

 

 

Sectia Muzica

Sectia muzica cuprinde o paleta larga de discipline de specialitate (incepand cu studiul pianului si continuand cu instrumentele specifice orchestrei simfonice; curs individual). Se studiaza muzica din toate epocile de creatie (preclasic, clasic, romantic, modern si contemporan). In paralel cu studiul instrumentului ales, se studiaza pe grupe discipline teoretice, precum si discipline de ansamblu coral sau orchestral (la gimnaziu).

Finalitatea orelor de studiu instrumental o reprezinta productiile de scena, sub forma unor actiuni diverse: auditii, recitaluri, concursuri (interscolare, judetene, nationale sau internationale), festivaluri, spectacole in diverse locatii.

Elevii cu performante deosebite isi continua studiile liceale si superioare in domeniul muzical, devenind intrumentisti-solisti, instrumentisti in diverse orchestre de stat, coristi in formatii cu traditie, muzicologi, ingineri de sunet (radio si TV), realizatori de programe, profesori de canto, educatie muzicala si muzica instrumentala, teorie – solfegii, etc.
Sectia Muzica

 

 

Sectia Arte Plastice

Aceasta sectie cuprinde disciplinele: pictura, desen si modelaj (sculptura) – care se studiaza pe grupe. Mergand in paralel cu studiul acestor discipline, profesorul de specialitate urmareste canalizarea elevului pe disciplina in care dovedeste aptitudini deosebite.

Finalitatea acestor ore de studiu se regaseste in participari cu lucrari reprezentative (selectate cu maxima rigurozitate) la expozitii, vernisaje, concursuri nationale si internationale, festivaluri, etc.

Elevii cu performante deosebite isi continua studiile de specialitate liceale si superioare, devenind artisti plastici, desenatori, decoratori, creatori in domenii inrudite, profesori de desen, pictura, modelaj, designeri, etc.
Arte Plastice